Latvijas proklamēšanas gadadienu šogad svinējām āra teritorijā. Un to darījām caur garšas sajūtām. Kas garšo labāk? Un kāpēc? Vai šodien pagaršotais ir arī veselīgs? Katlā vārījās pelēkie zirņi, kurus varēja ēst ne tikai no trauciņiem, bet arī no kāpostu lapas. Jā, jā…un pats trauciņš tad arī apēdams – salds un garšīgs. Bet kā garšo skābēti kāposti un sautēti kāposti? Ārā arī tie garšo labi.
Nu kā gan bez rudzu maizes – īstenas Latvijas garšas? Rupjmaizi bērni ēda ar medu un ar aveņu ievārījumu. Abi garšoja labi. Un vēl – biezpiens. Šodien bez ķimenēm, – ar saldo krējumu un ievārījumu. Svētku deserts.
Daudz laimes mūsu mīļajai Latvijai! Tik skaistai un tik garšīgai!